loading

Aosite, talu ai 1993

Asia i Sasa'e o le a avea ma nofoaga fou o fefa'ataua'iga i le lalolagi(1)

Asia i Sasaʻe "o le a avea ma nofoaga autu fou o fefaʻatauaiga i le lalolagi"(1)

2

E tusa ai ma se lipoti i luga o le upega tafaʻilagi a Singapore's Lianhe Zaobao ia Ianuari 2, o le Regional Comprehensive Economic Partnership Agreement (RCEP) na amata faamamaluina ia Ianuari 1, 2022. O loʻo faʻamoemoe le ASEAN e mafai e le feagaiga tau fefaʻatauaʻiga sili ona tele i le lalolagi ona faʻalauiloaina fefaʻatauaiga ma tupe teufaafaigaluega ma puipuia ai le faʻamaʻi. Ua faatelevaveina e Saina le toe faaleleia o le tamaoaiga.

O le RCEP ose maliliega fa'aitulagi na sainia e 10 atunu'u ASEAN ma atunu'u e 15 e aofia ai Saina, Iapani, Korea i Saute, Ausetalia ma Niu Sila. E tusa ma le 30% o le tamaoaiga o le lalolagi atoa (GDP) ma e aofia ai le 30% o le faitau aofaʻi o le lalolagi. A mae'a ona fa'amalieina le maliliega, o le a fa'aitiitia le tau o tau i luga o le 90% o oloa, ma o le a fa'atulagaina tulafono fa'atasi mo fefa'ataua'iga e pei o tupe teufaafaigaluega, aia tatau tau meatotino ma le e-commerce.

O le Failautusi Aoao a le ASEAN o Lin Yuhui na ia faailoa mai i se faatalanoaga talu ai nei ma le Xinhua News Agency e faapea o le ulufale atu i le malosi o le RCEP o le a maua ai avanoa mo fefaʻatauaʻiga faʻaitulagi ma le faʻatupulaia o tupe teufaafaigaluega, ma faʻalauteleina le toe faʻaleleia o tamaoaiga faʻaitulagi na afaina i le faʻamaʻi.

Ua lipotia mai o le Minisita o le Tamaoaiga o Initonesia, o le tamaoaiga tele i Asia i Sautesasae, Ellanga, fai mai o Indonesia ua faamoemoe e faamaonia le RCEP i le kuata muamua o le 2022.

Na saunoa le Peresetene o le Aufaipisinisi a Meleisia, Lu Chengquan, o le RCEP o le a avea ma faʻavae taua mo le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o Meleisia pe a maeʻa le faʻamaʻi, ma o le a manuia tele ai pisinisi a le atunuʻu.

prev
Supply concerns spark extreme market volatility in commodity markets(3)
Fears of slowing global trade growth(2)
sosoʻo ai
Na fautuaina mo oe
leai ni faamatalaga
FEEL FREE TO
CONTACT WITH US
Na'o le tu'u lau imeli po'o lau numera telefoni ile fomu fa'afeso'ota'i ina ia mafai ona matou tu'uina atu ia te oe se fa'amatalaga e leai se totogi mo le tele o fa'ata'ita'iga!
leai ni faamatalaga

 Faatulagaina o le tulaga faatonuina i le makaina o le fale

Customer service
detect