Aosite, që nga 1993
Para se të zhytemi në këtë artikull, le të eksplorojmë së pari botën e menteshave. Mentesha mund të kategorizohen në dy lloje: mentesha të zakonshme dhe mentesha amortizuese. Mentesha amortizuese, nga ana tjetër, mund të ndahen më tej në menteshat e jashtme amortizuese dhe menteshat e integruara të amortizimit. Mentesha të integruara të amortizimit kanë fituar njohje si brenda dhe jashtë vendit, prandaj është e rëndësishme të njihemi me familjen e menteshave dhe të bëjmë disa pyetje përkatëse kur zgjedhim dollapët ose mobiljet.
Kur një shitës pretendon se menteshat e tyre janë të lagura, është thelbësore të pyesni nëse ata i referohen amortizimit të jashtëm ose amortizimit hidraulik. Për më tepër, nëse shitësi përmend markat e njohura si Hettich dhe Aosite, është thelbësore të thelloheni dhe të kuptoni natyrën e këtyre markave. A janë ato mentesha të zakonshme, mentesha të lagura, mentesha hidraulike apo mentesha me damper?
Arsyeja për të bërë pyetje kaq të detajuara është mjaft e thjeshtë. Ashtu si ne i klasifikojmë makinat bazuar në specifikimet e tyre, si numri i rrotave dhe lloji i kornizës, menteshat gjithashtu mund të variojnë ndjeshëm në çmim. Siç e dimë të gjithë, një Alto dhe një Audi janë të dyja makina, por mospërputhja e tyre në çmim është e madhe. Në mënyrë të ngjashme, çmimi i menteshave mund të ndryshojë disa herë ose edhe dhjetëfish.
Duke parë tabelën e dhënë, mund të vërejmë se ka edhe menteshat Aosite, por ndryshimi midis menteshave të zakonshme hidraulike të amortizimit dhe këtyre menteshave është më shumë se katërfish. Në mënyrë tipike, klientët zgjedhin llojin e parë të menteshave të disponueshme në treg, të cilat janë mentesha të jashtme amortizuese, kryesisht për shkak të kostos së tyre më të ulët. Një derë tipike është e pajisur me dy mentesha të zakonshme dhe një damper (nganjëherë edhe dy amortizues, duke siguruar një efekt të ngjashëm). Një menteshë e zakonshme Aosite kushton vetëm disa dollarë, ndërsa një damper shtesë kushton më shumë se dhjetë dollarë. Prandaj, kostoja e një menteshë dere (Aosite) është rreth 20 dollarë.
Në të kundërt, kostoja e një palë menteshash amortizimi origjinale (Aosite) është rreth 30 dollarë, duke e bërë koston totale për dy menteshat në një derë 60 dollarë. Dallimi midis dy opsioneve është i trefishtë. Kjo mospërputhje shpjegon pse mentesha të tilla janë relativisht të rralla në treg. Është e rëndësishme të theksohet se kjo ka të bëjë ende me menteshat Aosite, ndërsa kostoja do të ishte edhe më e lartë për menteshat origjinale gjermane Hettich.
Nëse buxheti juaj lejon, unë rekomandoj të zgjidhni menteshat hidraulike të amortizimit kur zgjidhni kabinete. Si Hettich ashtu edhe Aosite ofrojnë menteshat e shkëlqyera të amortizimit hidraulike. Megjithëse menteshat Hettich janë më të shtrenjta, çdo menteshë hidraulike amortizuese do t'i shërbejë qëllimit tuaj më mirë se një menteshë e jashtme amortizuese, e cila humbet efektin e saj amortizues me kalimin e kohës.
Zakonisht, kur njerëzit përballen me diçka që nuk e kuptojnë, ata i drejtohen motorëve të kërkimit si Baidu për përgjigje. Megjithatë, përgjigjet e gjetura në motorët e kërkimit nuk janë gjithmonë të besueshme dhe njohuritë që ato ofrojnë mund të jenë të pamjaftueshme. Prandaj, është thelbësore të mbështeteni në këshillat e ekspertëve dhe hulumtimin e plotë.
Zgjedhja e menteshës së duhur varet nga materiali dhe ndjesia. Meqenëse klientët nuk mund të vlerësojnë cilësinë e menteshave të presionit hidraulik bazuar në vulën e pistonit, bëhet sfiduese të dallosh cilësinë e mirë dhe të dobët brenda një periudhe të shkurtër. Për të zgjedhur një menteshë hidraulike tampon me cilësi të lartë, kushtojini vëmendje faktorëve të mëposhtëm:
1) Pamja: Prodhuesit me teknologji të pjekur i japin përparësi pamjes së produkteve të tyre, duke u siguruar që ato të jenë të dizajnuara mirë dhe pa gërvishtje ose defekte të thella.
2) Lehtësia e mbylljes së derës: Vëzhgoni me kujdes nëse mentesha hidraulike e tamponit ofron një veprim të qëndrueshëm dhe të qetë mbylljeje.
3) Rezistenca ndaj ndryshkut: Aftësia për t'i rezistuar ndryshkut mund të vlerësohet përmes një testi me spërkatje me kripë. Mentesha që kalojnë një provë 48-orëshe pa ndryshkur janë përgjithësisht të besueshme.
Si përfundim, zgjedhja e menteshave varet nga materiali dhe ndjesia. Varetat me cilësi të lartë nxjerrin qëndrueshmëri, mburren me një sipërfaqe të lëmuar dhe duken më të ndritshme për shkak të një shtrese të trashë. Këto mentesha janë të qëndrueshme dhe kanë një kapacitet të lartë mbajtës, duke siguruar që dyert tuaja të mbyllen fort. Në të kundërt, menteshat inferiore janë krijuar duke përdorur çarçafë të hollë hekuri, u mungon tërheqja vizuale, ndihen të vrazhda dhe shfaqen si të dobëta.
Aktualisht, ka ende një ndryshim të rëndësishëm në teknologjinë e amortizimit midis tregjeve vendase dhe ndërkombëtare. Nëse buxheti juaj ju lejon, këshillohet të zgjidhni menteshat amortizuese nga markat me reputacion si Hettich, Hfele dhe Aosite. Megjithatë, vlen të theksohet se menteshat amortizuese me amortizues nuk janë menteshat autentike të amortizimit teknikisht. Përfshirja e një amortizatori në mentesha konsiderohet një zgjidhje kalimtare dhe mund të ketë të meta pas përdorimit afatgjatë.
Tani, le të trajtojmë argumentin që bëjnë disa konsumatorë: "Pse të shkoni për një produkt kaq të shkëlqyer kur mjafton një i zakonshëm?" Kjo pikëpamje, e mbajtur shpesh nga konsumatorët racionalë, pasqyron nocionin e mjaftueshmërisë. Por si ta përcaktojmë sasinë e standardit të "mjaftueshëm"? Për të bërë një paralele, le të shqyrtojmë makinat. Mentesha amortizuese Hettich dhe Aosite mund të krahasohen me automobilat Bentley. Ndërsa nuk mund të pretendohet se Bentley-t janë inferiorë, disa mund të pyesin nëse shpenzimi i parave shtesë është vërtet i nevojshëm.
Markat vendase të menteshave po bëjnë hapa të rëndësishëm në zhvillimin e produktit. Produktet e tyre krenohen me materiale të shkëlqyera, mjeshtëri dhe çmime më të favorshme. Shumë nga këto pjesë harduerike prodhohen në Guangdong, Kinë, nga marka si DTC, Gute dhe Dinggu. Sidomos kur bëhet fjalë për menteshat jo amortizuese, nuk ka nevojë të fiksoheni te markat evropiane; opsionet e brendshme janë mjaft të kënaqshme. Sistemi ynë i menaxhimit dhe cilësia e produktit kanë fituar vlerësime dhe njohje të lartë. Mentesha të harduerit AOSITE ofrojnë rehati afatgjatë, të shoqëruar nga një kornizë e lehtë, e qëndrueshme dhe rezistente ndaj konsumit. Lentet ofrojnë transmetim të lartë, mbrojnë nga rrezatimi dhe drita blu dhe janë rezistente ndaj gërvishtjeve.
Në thelb, ia vlen të hulumtoni në familjen e menteshave për të bërë zgjedhje të informuara kur zgjidhni mentesha për dollapët ose mobiljet tuaja. Kuptimi i llojeve të ndryshme të menteshave, çmimeve dhe cilësisë së tyre do t'ju ndihmojë të siguroheni që të merrni vendimin më të mirë për nevojat dhe buxhetin tuaj.
A jeni gati për ta çuar lojën tuaj {blog_topic} në nivelin tjetër? Mos kërkoni më tej! Në këtë postim në blog, ne po zhytemi thellë në të gjitha gjërat {blog_title}. Bëhuni gati për t'u frymëzuar, informuar dhe argëtuar ndërsa eksplorojmë tendencat dhe këshillat më të fundit në botën e {blog_topic}. Le të zhytemi!