Aosite, që nga 1993
Kur shqyrtojmë menteshat për dollapët ose mobiljet tona, është e rëndësishme të kuptoni llojet e ndryshme të disponueshme. Mentesha mund të klasifikohen si mentesha të zakonshme ose si mentesha amortizuese, me menteshat amortizuese të ndara më tej në amortizues të jashtëm dhe mentesha të integruara amortizuese. Veçanërisht, menteshat e integruara të amortizimit kanë fituar njohje si brenda dhe jashtë vendit.
Kur ndërveproni me shitësit, është thelbësore të bëni pyetje specifike rreth menteshave që ofrohen. Për shembull, nëse shitësi pretendon se menteshat janë të lagura, ne duhet të pyesim nëse ato janë mentesha amortizimi të jashtëm ose hidraulikë. Për më tepër, nëse menteshat janë nga markat e njohura si Hettich ose Aosite, është e rëndësishme të sqaroni llojin e menteshave që ofrojnë këto marka, si p.sh. nëse ato janë të zakonshme, të lagura, hidraulike ose të pajisura me damper.
Arsyeja për të bërë këto pyetje shtesë është si krahasimi i makinave. Të gjitha makinat kanë katër rrota dhe një kornizë, duke i bërë ato makina, por çmimet mund të ndryshojnë ndjeshëm. Në mënyrë të ngjashme, kostoja e menteshave mund të ndryshojë shumë, ndonjëherë edhe disa herë ose më shumë.
Duke shqyrtuar tabelën, mund të vërejmë mospërputhjet në çmimet e varësve. Mentesha aozite, për shembull, ndryshojnë me më shumë se katër herë në krahasim me menteshat e zakonshme hidraulike të amortizimit. Shumica e klientëve zgjedhin opsionin më të lirë, i cili zakonisht përfshin menteshat e jashtme amortizuese. Një menteshë e zakonshme Aosite kushton disa dollarë, ndërsa një amortizues shtesë mund të kushtojë mbi dhjetë dollarë. Prandaj, kostoja e një menteshë dere (Aosite) është afërsisht 20 dollarë.
Në të kundërt, një palë mentesha amortizimi origjinale (Aosite) kushton rreth 30 dollarë, duke rezultuar në një total prej 60 dollarësh për dy mentesha në një derë. Dallimi midis dy opsioneve është trefish, gjë që shpjegon pse këto lloj menteshash janë të rralla në treg. Për më tepër, nëse marrim parasysh menteshat origjinale gjermane Hettich, kostoja do të ishte edhe më e lartë.
Duke marrë parasysh fizibilitetin ekonomik, këshillohet të zgjidhni menteshat hidraulike të amortizimit kur zgjidhni kabinete. Si Hettich ashtu edhe Aosite ofrojnë menteshat e besueshme të amortizimit hidraulike, ku të parët janë më të shtrenjtë. Është thelbësore të shmangni menteshat e jashtme amortizuese pasi ato humbasin efektin e tyre amortizues me kalimin e kohës.
Kur përballen me pasiguri, shumë njerëz u drejtohen motorëve të kërkimit për përgjigje. Megjithatë, informacioni i marrë përmes kërkimeve në internet mund të mos jetë gjithmonë i saktë ose i besueshëm.
Zgjedhja e menteshës së përshtatshme varet nga faktorë si materiali dhe ndjesia. Meqenëse cilësia e menteshave hidraulike qëndron në vulosjen e pistonit, është sfiduese për konsumatorët që të vlerësojnë shpejt. Për të identifikuar menteshat hidraulike të tamponit me cilësi të lartë:
1) Kushtojini vëmendje pamjes, pasi prodhuesit me teknologji të pjekur i japin përparësi tërheqjes estetike të saj. Vijat dhe sipërfaqet duhet të jenë të përfunduara mirë, pa gërvishtje të thella. Kjo paraqet një avantazh teknik të prodhuesve të njohur.
2) Vëzhgoni butësinë e hapjes dhe mbylljes së derës me menteshat hidraulike tampon.
3) Vlerësoni rezistencën e ndryshkut përmes një testi me spërkatje me kripë. Mentesha që kalojnë një test 48-orësh shfaqin shenja minimale të ndryshkut.
Në përmbledhje, zgjedhja e menteshës varet nga materiali dhe ndjesia. Mentesha të cilësisë së mirë ndjehen të qëndrueshme, kanë një sipërfaqe të lëmuar dhe shfaqin një shkëlqim për shkak të një shtrese të trashë. Ato ofrojnë qëndrueshmëri dhe aftësi të fuqishme mbajtëse. Anasjelltas, mentesha inferiore shpesh prodhohen nga çarçafë të hollë hekuri, të cilëve u mungon tërheqja vizuale, ndjehen të vrazhda dhe shfaqin hollësi. Këto mentesha mund të rezultojnë në dyer që nuk mbyllen fort.
Aktualisht, ekziston një pabarazi e konsiderueshme në teknologjinë e amortizimit midis tregjeve vendase dhe ndërkombëtare. Nëse financat e lejojnë, këshillohet të zgjidhni menteshat amortizuese nga markat si Hettich, Hfele dhe Aosite. Megjithatë, duhet të theksohet se menteshat e pajisura me amortizues nuk janë mentesha të vërteta amortizuese. Në vend të kësaj, ato janë produkte kalimtare me të meta të mundshme në përdorimin afatgjatë.
Kur bëjnë zgjedhje, disa individë vënë në dyshim nevojën për të investuar në produkte me cilësi të lartë, duke sugjeruar se "mjaft e mirë" është e mjaftueshme. Megjithatë, përcaktimi i standardit të mjaftueshëm kërkon të kuptuarit e nevojave individuale. Në mënyrë krahasuese, menteshat e amortizimit Hettich dhe Aosite mund të krahasohen me Bentley në industrinë e automobilave. Ndonëse mund të mos konsiderohen të nevojshme nga të gjithë, ato sigurisht ofrojnë cilësi superiore.
Tregu vendas i menteshave ka qenë duke u zhvilluar me shpejtësi, me produkte që shfaqin materiale dhe mjeshtëri të shkëlqyera me çmime më të përballueshme. Shumë nga këto pjesë harduerike prodhohen në Guangdong, duke përfshirë marka si DTC, Gute dhe Dinggu. Konkretisht për menteshat pa amortizues, nuk ka nevojë të fokusohemi ekskluzivisht në markat evropiane. Markat vendase mund të ofrojnë alternativa të përshtatshme.
Jeni të lodhur nga e njëjta rutinë e vjetër dhe po kërkoni një perspektivë të re për jetën? Mos kërkoni më tej! Në këtë postim në blog, ne do të eksplorojmë {blog_title}, një temë që do t'ju frymëzojë të çliroheni nga zona juaj e rehatisë dhe të përqafoni mundësi të reja. Bëhuni gati për t'u mahnitur nga përmbajtja jonë tërheqëse dhe zbuloni se si mund ta ngrini jetën tuaj në lartësi të reja. Le të zhytemi!