Aosite, që nga 1993
Para se të thellojmë temën, le t'i hedhim një vështrim më të afërt menteshave. Mentesha mund të klasifikohen në dy kategori kryesore: mentesha të zakonshme dhe mentesha amortizuese. Mentesha amortizuese, nga ana tjetër, mund të ndahen më tej në mentesha amortizimi të jashtme dhe të integruara. Duke folur për menteshat e integruara të amortizimit, ka disa përfaqësues të njohur si brenda dhe jashtë vendit. Kuptimi i familjes së menteshave është thelbësor kur zgjidhni kabinete ose mobilje. Prandaj, është e këshillueshme që të bëni pyetje specifike kur keni të bëni me shitës.
Për shembull, nëse shitësi pretendon se menteshat e tyre janë të lagura, është e rëndësishme të pyesni nëse i referohen amortizimit të jashtëm ose amortizimit hidraulik. Për më tepër, nëse shitësi përmend se menteshat janë nga Hettich ose Aosite, do të ishte e kujdesshme të pyesni për llojin e menteshave që ofrojnë këto marka - mentesha të zakonshme, mentesha të lagura, mentesha hidraulike ose mentesha me një damper. Këto pyetje shtesë janë të nevojshme sepse, ashtu si makinat, menteshat vijnë në vargje të ndryshme çmimesh. Një Alto dhe një Audi janë të dyja makina, por pabarazia e çmimeve midis tyre është e konsiderueshme. Në mënyrë të ngjashme, menteshat mund të ndryshojnë në çmim nga disa ose edhe dhjetëfish.
Duke parë tabelën, mund të vërejmë se menteshat Aosite përfshihen në të dyja kategoritë. Sidoqoftë, ekziston një ndryshim i dukshëm prej më shumë se katër herë midis menteshave të zakonshme hidraulike të amortizimit dhe menteshave Aosite. Në përgjithësi, klientët priren të zgjedhin llojin e parë të menteshave të disponueshme në treg, të cilat janë mentesha të jashtme amortizuese, për shkak të çmimit të tyre më të ulët. Në mënyrë tipike, një derë është e pajisur me dy mentesha të zakonshme dhe një damper (nganjëherë përdoren dy amortizues, por efekti është i ngjashëm). Kostoja e një varëse të zakonshme Aosite është disa dollarë, dhe një amortizues shtesë kushton më shumë se dhjetë dollarë. Prandaj, kostoja totale për një derë të pajisur me menteshat Aosite është afërsisht 20 dollarë.
Nga ana tjetër, një palë mentesha amortizimi origjinale Aosite kushton rreth 30 dollarë, duke rezultuar në një kosto totale prej 60 dollarësh për dy menteshat për derë. Diferenca e çmimit midis dy llojeve të menteshave është e trefishtë. Kjo shpjegon pse disponueshmëria në treg e menteshave të tilla është e kufizuar. Për më tepër, vlen të përmendet se këto mentesha janë nga Aosite, por nëse merren parasysh menteshat origjinale gjermane Hettich, kostoja do të ishte edhe më e lartë.
Kur zgjidhni kabinete, këshillohet të zgjidhni menteshat hidraulike të amortizimit nëse buxheti e lejon këtë. Si Hettich ashtu edhe Aosite ofrojnë menteshat e mira hidraulike të amortizimit. Megjithëse menteshat Hettich janë më të shtrenjta, çdo menteshë hidraulike e amortizimit është e përshtatshme. Rekomandohet të mos zgjidhni menteshat e jashtme amortizuese pasi ato humbasin efektin e tyre amortizues me kalimin e kohës.
Kur përballemi me diçka që nuk e kuptojmë, shumica e njerëzve u drejtohen motorëve të kërkimit si Baidu. Megjithatë, informacioni i gjetur përmes rezultateve të kërkimit të Baidu nuk është gjithmonë i saktë dhe niveli i besimit në atë që Baidu di është i kufizuar.
Zgjedhja e menteshës varet nga materiali dhe ndjesia. Meqenëse cilësia e menteshave hidraulike mbështetet në vulosjen e pistonit, konsumatorët nuk mund ta vlerësojnë atë në mënyrë adekuate në një periudhë të shkurtër. Për të zgjedhur një menteshë hidraulike tampon me cilësi të lartë, merrni parasysh sa vijon:
1) Pamja: Prodhuesit me teknologji të pjekur i kushtojnë vëmendje të madhe pamjes së produktit, duke siguruar që linjat dhe sipërfaqet të trajtohen mirë. Përveç gërvishtjeve të vogla, nuk duhet të ketë shenja të thella. Kjo cilësi është një avantazh i prodhuesve të fuqishëm.
2) Shpejtësia konsistente e mbylljes së derës: Vëzhgoni me kujdes hapjen dhe mbylljen e menteshës hidraulike të tamponit për të siguruar qëndrueshmëri.
3) Rezistenca ndaj ndryshkut: Aftësia kundër ndryshkut e një menteshë mund të vlerësohet përmes një testi me spërkatje me kripë. Mentesha që kalojnë testin 48-orësh në përgjithësi shfaqin shenja minimale ose aspak të ndryshkut.
Si përmbledhje, zgjedhja e menteshave varet nga materiali dhe ndjesia. Mentesha të cilësisë së lartë ndjehen të forta dhe kanë një sipërfaqe të lëmuar. Për më tepër, për shkak të veshjes më të trashë në sipërfaqen e tyre, ato duken më të ndritshme. Mentesha të tilla janë të qëndrueshme dhe kanë një kapacitet të fortë mbajtës, duke siguruar që dyert të mbyllen fort pa asnjë problem. Në të kundërt, mentesha inferiore janë bërë zakonisht nga fletë të holla hekuri, gjë që rezulton në një pamje vizuale më pak të ndritshme, vrazhdësi dhe hollësi.
Aktualisht, ka një ndryshim të rëndësishëm në teknologjinë e amortizimit midis tregjeve vendase dhe ndërkombëtare. Nëse buxheti e lejon, këshillohet të zgjidhni menteshat amortizuese nga markat me reputacion si Hettich, Hfele dhe Aosite. Megjithatë, vlen të përmendet se menteshat e pajisura me amortizues nuk janë mentesha të vërteta amortizuese. Në realitet, një menteshë me një damper është një produkt kalimtar që mund të ketë defekte të përdorimit afatgjatë.
Kur përballemi me një vendim, ekziston një këndvështrim tjetër që vë në dyshim nevojën për të zgjedhur një produkt kaq cilësor, duke sugjeruar se diçka që është "mjaft e mirë" duhet të mjaftojë. Konsumatorët racional vlerësojnë nevojat e tyre për të përcaktuar standardin e mjaftueshmërisë së matshme. Duke përdorur analogjinë e makinave, menteshat e amortizimit Hettich dhe Aosite mund të krahasohen me Bentley. Ndërsa ato mund të mos konsiderohen të këqija, dikush mund të pyesë nëse është e nevojshme të shpenzohen kaq shumë para. Markat vendase të menteshave po zhvillohen me shpejtësi, duke ofruar produkte me material dhe mjeshtëri të shkëlqyer me çmime më të favorshme. Shumë nga këto pjesë harduerike prodhohen në Guangdong, Kinë, si DTC, Gute, Dinggu dhe të tjera. Sidomos për menteshat pa amortizues, nuk ka nevojë të fokusohemi ekskluzivisht në markat evropiane; markat vendase ofrojnë mundësi të shumta.
Mirë se vini në udhëzuesin përfundimtar për të gjitha gjërat {blog_title}! Pavarësisht nëse jeni një profesionist i sprovuar ose sapo po filloni, ky postim ka gjithçka që ju duhet të dini për zotërimin e artit të {blog_subject}. Bëhuni gati për t'u zhytur në këshilla, truke dhe frymëzim që do ta çojnë lojën tuaj {blog_title} në nivelin tjetër. Le të fillojmë!